Студент Івано-Франківського коледжу Владислав Кукурудз-призер II етапу Всеукраїнської олімпіади з інформатики

Другий етап Всеукраїнської олімпіади з інформатики та комп’ютерної техніки відбувся днями на базі Надвірнянського коледжу Національного транспортного університету. У ньому брали участь студенти з 25-ти навчальних закладів Івано-Франківщини, які здійснюють підготовку молодших спеціалістів.

У рамках програми предметної олімпіади учасникам було запропоновано теоретичну та практичну частини завдань. Теоретична частина містила 50 тестових завдань: будова ПК, базові поняття ОС WINDOWS, консольний режим (командний рядок), архівація даних, віруси та антивірусні програми, комп’ютерні мережі. Практична частина – офісний пакет (Word, Excel, Access). Зазначимо, що зміст завдань базувався на навчальній програмі з курсу «Інформатика» академічного, профільного та поглибленого рівнів.

За загальним підсумком виконаних завдань студент ІІІ курсу спеціальності «Прикладна математика» Івано-Франківського коледжу Прикарпатського національного університету ім. В. Стефаника Владислав Кукурудз став призером, здобувши ІІ-е місце. До участі у предметній олімпіаді студента підготував викладач коледжу Микола Василів.